SLAK is het mini-productiehuis van Adriaan Severins en Elena Peeters. Onder deze vlag en vanuit hun woonst in Lille sturen zij eigen culturele projecten aan. SLAK focust op vier pijlers: podium, studio, productie en educatie.

SLAK kijkt
SLAK luistert
SLAK toont

speelt, leert, regelt, zoekt, ontdekt, ontmoet, verbindt


SLAK wil losse eindjes met elkaar verbinden. Maker en publiek, cultuur en natuur, product en proces, artistieke kwaliteit en Kempische toegankelijkheid. Kunst in de wereld.
SLAK zoekt naar poëzie in het alledaagse én in het vreemde, in volwaardig contact met een omgeving en haar mensen. SLAK ziet alles en iedereen als een mogelijkheid.

De visie van SLAK uit zich het best in de projecten die Adriaan en Elena reeds organiseerden: een zomercamping met groenten uit de tuin, een podcast in een psychiatrisch ziekenhuis, een briefwisseling met terdoodveroordeelden, een geluidsconcert van de stad, een theaterkamp voor mensen met een beperking, slaapconcerten, huiskamervoorstellingen, …


In seizoen 2020-22 was SLAK artist in residence in cultuurhuis De Warande, Turnhout. Met Festival of Loss werkte SLAK anderhalf jaar lang rond verlies.


In 2022 werd SLAK bijgestaan door Sam Cunningham. 


Adriaan
Elena

foto: Greet Van Opstal
Mark