Festival of Loss


Kan een verlieservaring positief zijn?
Kan verlies een motor zijn voor iets nieuws?
En hoe dan?

Het komende theaterseizoen wordt SLAK een seizoen lang artist in residence in De Warande, Turnhout. We kozen ervoor om rond één centraal thema te werken. Rode draad doorheen de residentie: Festival of Loss. We vieren verlies. In een tijd waarin oude structuren en zekerheden dreigen te verdwijnen, wil SLAK met de Warande een draagvlak creëren waar verlies mag bestaan. Door verlies te delen, ontstaan openingen. In die ruimte ontdekken we misschien wel sporen van de toekomst.

Verlies is onmogelijk te vatten binnen één jaar, het is iets dat overal en altijd aanwezig is. Tijdens Festival of Loss proberen we een kiem te leggen van hoe verlies op een andere manier kan toegelaten worden. Bij onszelf en bij de m/v/x in de straat. In dat kader stellen wij onszelf als makers in residentie een jaar lang beschikbaar op. We kijken wat er leeft, wat er nodig is en hoe we iets waardevol kunnen bijdragen. Zo zullen er zich doorheen het seizoen in de ruime omgeving van De Warande allerlei interventies ontwikkelen, volledig coronaproof en kort op de bal. Want als deze epidemie ons iets leerde, is het wel dat verlies zich niet volledig laat plannen in een op voorhand vastgelegde brochure.

Helemaal mooi wordt het wanneer mensen zelf initiatief nemen om aan de slag te gaan met hun eigen verhaal. Wij kijken alvast uit naar de ontmoeting!


Hoe kan je op de hoogte blijven?

In elke brochure van de Warande verschijnt een kleine selectie van wat er leeft  binnen het Festival of Loss. Daarnaast vind je in het reguliere aanbod van de Warande enkele voorstellingen, concerten, films,… die het label Festival of Loss dragen. Een kleine selectie van werk dat aansluit bij ons jaarthema, warm aanbevolen door Adriaan en Elena.

Via de Facebookpagina’s van SLAK en De Warande kan je de onmiddellijke interventies ontdekken, op de website en in de volgende brochure vind je meer info over Festival of Loss


Alle interventies vind je hier.