SLAK is het mini-productiehuis van Elena Peeters & Adriaan Severins.
Onder deze vlag en vanuit hun woonst in Lille sturen zij eigen culturele projecten aan.
SLAK focust op vier pijlers: podium, studio, educatie en productie.

SLAK kijkt
SLAK luistert
SLAK toont

speelt, leert, regelt, zoekt, ontdekt, ontmoet, verbindt
Adriaan Elena 

ElenaElena Peeters (°1992) gebruikt haar stem, als verteller, als presentatrice en als audiomaker. Ze kijkt, luistert en toont.

In 2015 studeerde ze af als Master in het Drama aan het Conservatorium van Antwerpen. Dat deed ze met ELENA, een monoloog over haar voetreis van 2.200 km naar Rome. De voorstelling kreeg veel belangstelling, van Nederland tot Noorwegen, van cultuurhuis tot parochiezaal.

Voor haar volgende monoloog trok ze in oktober 2017 naar de VS, meer bepaald naar Texas en California. Ze ging er twee terdoodveroordeelden en een levenslang gestrafte opzoeken met wie ze een jaar lang correspondeerde. Het resultaat van die reis is te zien in Johnyboy. De voorstelling is momenteel voor het derde seizoen op tournee.

In september 2020 ging ze in de basiliek van Tongeren in première met de voorstelling Bidboek, die werd gemaakt op vraag van MoMeNT. De voorstelling speelt enkel in kerkgebouwen en werd opgenomen in het programma Trappelend talent van ccBe en Bruno Vanden Broecke. Deze voorstelling herwerkte ze in 2022 en ging ermee in première op Theater aan Zee. 

In oktober 2021 ging ze in première met Begin, het eerste deel van een trilogie. Momenteel werkt ze aan deel twee, getiteld Where the time goes, dat in april ‘24 het levenslicht zal zien.

Tussendoor speelt Elena als actrice mee in verschillende (jeugd)producties voor oa De Nwe Tijd en hetpaleis, de kleine expeditie, Compagnie Brulschaap, 4hoog, De Stilte, MartHa!tentatief, O’Kontreir en Child Focus.
Momenteel is ze op tournee met de voorstelling We gaan deur! in een regie van Bruno Vanden Broecke en Nyira Hens.

De volledige speellijst vind je op elenapeeters.be
Mark