SLAK is het mini-productiehuis van Elena Peeters & Adriaan Severins.
Onder deze vlag en vanuit hun woonst in Lille sturen zij eigen culturele projecten aan.
SLAK focust op vier pijlers: podium, studio, educatie en productie.

SLAK kijkt
SLAK luistert
SLAK toont

speelt, leert, regelt, zoekt, ontdekt, ontmoet, verbindt
Adriaan Elena

SamAdriaan


Adriaan Severins (°1990)begeeft zich in het tussengebied. Hij werkt als geluidsknutselaar, performer en coach. Vanuit sound design, bewegingstheater en een leven achter draaitafels creëert hij beweging door geluid.

Afstemming en interactie met een voorafbepaalde context zijn daarbij telkens het vertrekpunt. Collectieve creatie en het zoeken naar een gedeelde energie tussen publiek en maker(s) geldt als voorwaarde: tijdens slaapxconcerten voor baby’s of live sets met een jodel-koor, als dj van klassieke muziek in discotheken, als spelcoach van een zangerscollectief, in creatieprocessen met jongeren,…

In 2017 richt hij met Elena Peeters SLAK op. Een huis in de Kempen waar leven en werk mogen samenvallen. Het afgelopen cultuurseizoen werkte SLAK met Festival of Loss een jaar lang rond verlies, als onderdeel van de artist in residence-werking in cultuurhuis De Warande, Turnhout.

Adriaan is lid van Klankverbond, vakvereniging van Vlaamse audiomakers. Adriaan verbindt zich dit jaar ook aan de artistieke onderzoeken van Guy Vandromme (timemonochromes), Sofie Palmers (Verklankingen) en Ans Mertens.

adriaan.beMark