ELENA‘Over hoe ik de regen was, de paus bijna sprak, de vos ontmoette en de grass hug.’
Elena besloot op 22-jarige leeftijd een voettocht te maken van Antwerpen naar Rome. Een wandeling van 2200 kilometer, die ze aflegde in 102 dagen. Het was een zoektocht naar noodzaak. In ELENA doet ze een poging om de veelheid van die tocht, de grootsheid ervan, in een uur te vertellen. Wandelen, wat doet het met een mens en kan de ervaring van het wandelen met  betrekking tot het denken nog op een andere manier worden ondervonden. Tegelijk laat de voorstelling de onmogelijkheid zien om wat ze van die tocht heeft meegekregen vast te houden.

CREDITS
tekst, concept, spel: Elena Peeters
begeleiding: Suzanne Grotenhuis
mentor: Freek Vielen  
met dank aan De Tijd
Deze voorstelling was het afstudeerproject van Elena aan het Conservatorium van Antwerpen en ging in 2015 in première in de Zwarte Zaal van deSingel.
Ze werd geselecteerd voor het ITs Festival Amsterdam en toerde jarenlang door het Vlaamse en Nederlandse cultuur-, huiskamer- en verenigingsleven. De voorstelling schopte het zelfs - in Engelstalige versie - tot in Noorwegen!
Het mini-decor paste precies in onze kleine wagen, Elena speelde de voorstelling terwijl Adriaan de techniek verzorgde. In het samen onderweg zijn naar al die uithoeken van het land is de kiem van SLAK gelegd.


Affiche: Alexander Daems