FOL#4: StemmingNieuwe datum livestream: vrijdag 16 april om 20.15 uur.

Twee stemmen lezen voor. Muziek is hun tegenspeler. Klassieke werken van Franz Liszt en Beethoven maar ook nieuw gecomponeerde muziek. 'Stemming' is een puur verhaal dat je auditief meeneemt van de eerste tot de laatste zin.

Voor deze episode van het Festival of Loss slaan we de handen in elkaar met CABRÓN. Tune in op deze streamingsessie en luister naar 'Stemming', een vertelling over rouw en liefde. Over loslaten en weer toelaten. Een man verliest zijn vrouw en komt op een bizarre manier in contact met een jonge vrouwelijke pianostemmer. Wat begint als de zoektocht naar de perfecte klank van een instrument gaat over in een oefening in loslaten. Een wankel evenwicht tussen verliefdheid en verdriet bepaalt de maat van het verhaal, al is humor gelukkig nooit ver weg.

In het najaar van 2021 maken SLAK en CABRÓN een podcast die te horen zal zijn op verschillende streamingplatformen. Als aanloop hiernaartoe brengen ze nu al, speciaal voor het Festival of Loss, een live versie van deze vertelling.


credits

tekst en regie: Margot De Ley
stemmen: Alejandra Theus & Mathijs Scheepers
piano: Elisabeth De Loore
audio: Adriaan Severins
camera: Jeroen Broeckx
coaching: Tim Clement
productie en beeldswitch: Sam Cunningham
promobeeld: Greet Van Opstal

Stemming is een onderdeel van Festival of Loss dat SLAK in de Warande uitbouwt. Een jaar lang werken we samen rond verlies. Meer info vind je hier.