Wortels
Een melkveehouder probeert zichzelf en zijn bedrijf staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn beesten, zijn familie en de natuur rondom steeds meer van zich laten horen. Balancerend op oude breuklijnen probeert hij juiste keuzes te maken.

Wortels is een dialoog tussen tekst en geluid, tussen landbouwer en land, traditie en moderniteit, voorgevel en ’t achterste van een tong. Tussen een boer en al de rest. Wat zit er vast? Hoe diep groeiden sommige wortels? Waar mag het bewegen?

CREDITS
concept, tekst en geluid 
Adriaan Severins
concept en spel Bruno Vanden Broecke
decor en techniek Tim Clement
klankbord Elena Peeters
productie-assistentie Sanne Govaert en Matthias D’haese
beeld Alexander Daems
spreiding Jimmie Dimmick

Wortels is een productie van SLAK met de steun van Boer zoekt natuur, natuur zoekt boer en de Vlaamse Landmaatschappij.

Grote dank aan ABS, Natuurpunt en alle landbouwers, natuurbeschermers en experten die hun verhaal met ons deelden.Het hoeft geen uitleg dat de spanning tussen landbouw en natuur vandaag alomtegenwoordig is. De voorstelling Wortels tackelt deze spanning door resoluut te kiezen voor luisteren als theatrale vorm. Luisteren met als doel begrip, empathie, stilte en ruimte te creëren. Het luisteren als daad van verzet tegen het uitspelen van twee vermeende tegenpolen. Op scène zien we een boer die zijn verhaal deelt met het publiek, maar ook wordt uitgenodigd door het geluid als tegenspeler. De natuur laat (van) zich horen. In geluidsfragmenten horen we muziek, omgevingsgeluiden en verschillende personages met een andere visie. De boer toont ons hoe hij moet omgaan met alle verandering die op hem afkomt door de interactie aan te gaan met waar we samen (publiek en makers) naar luisteren.
SPEELDATA 2023
05/05/’23 - exclusief voor leden
06/05/’23 - exclusief voor leden
10/05/’23 - exclusief voor leden
12/05/’23 - exclusief voor leden
13/05/’23 - Festival In Vennen en Velden, de Warande, Turnhout
14/05/’23 - Festival In Vennen en Velden, de Warande, Turnhout
19/05/’23 - exclusief voor leden
20/05/’23 - exclusief voor leden

op tournee in seizoen 2024-25


MEDIA

interview Natuur.blad - Quinten Lengeler


Beelden: Alexander Daems