Toen wij nog bergen waren


Na 10 jaar theaterwerking bij Monnikenheide-Spectrum, proberen we iets nieuws. Een volwaardige productie geregisseerd door een fantastische nieuwe maker!


 

Een groep paleontologen gaat op expeditie. Ze beklimmen de scherpe pieken van de Dolomieten en dalen de diepe ravijnen en steile afgronden in. Door een onmetelijk witte, koude wereld gaan ze op zoek naar een mythisch skelet. Maar wanneer de winter zich vroeger dan verwacht aandient, zit afdalen naar de bewoonde wereld er niet meer in en zijn de avonturiers op elkaar aangewezen om te overleven. Wat bij aanvang een wetenschappelijke ontdekkingsreis was, blijkt uiteindelijk een duik in de oorsprong van de wereld.

Elisa Goossens vertrekt met ‘Toen wij nog bergen waren' vanuit de roman ‘Honderd miljoen jaar en een dag’ van Jean-Baptiste Andrea.Dat doet ze samen met een groep niet-professionele spelers van Monnikenheide-Spectrum. Een wonderlijk verhaal vertolkt door wonderlijke mensen.

CREDITS
concept, tekst en regie Elisa Goossens
spel Sven Castermans, Kenny Geudens, Berten Janssens, Nadia Lakrech, Sara Maas, Jonas Meerts, Sofie Soontjens, Kirsten Van Den Langenbergh, Nils Van Loocke
met de stem van Leo Lintermans
begeleiding spelers Kris Eilers, Griet Wuyts
affiche Lukas Verstraete
foto’s Elisa Goossens
audio Adriaan Severins


Een proudctie van SLAK, met de steun van Monnikenheide-Spectrum (Emmaüs VZW), in samenwerking met Cultuurhuis de Warande.


Lees hier het interview met Elisa in Knack.


SPEELDATA & TICKETS

14/12/23 - Cultuurhuis de Warande, Turnhout
15/12/23 - Cultuurhuis de Warande, Turnhout
16/12/23 - Cultuurhuis de Warande, Turnhout