10 jaar In Koor Adriaan en Elena mochten dit jaar meewerken als performance coach bij de tiende editie van In Koor, het grote koorproject van Hans Primusz. Samen met een fantastische ploeg mochten ze 500 heel gemotiveerde zangers klaarstomen voor het grote Ethias Theater in Hasselt.

De energie van een 500-koppig koor is ongelooflijk, zoveel is zeker. Het enthousiasme dat deze mensen - die in veel gevallen voor het eerst op een podium stonden - uitstralen werkt aanstekelijk.
Hoe zetten we een gezamenlijke groepsenergie? Wat is de boven- en ondergrens van de performance van een koor dat 500 verschillende mensen telt? Hoe kan er vertrouwen ontstaan in onze collectieve kracht? Dat was de hoofdfocus van de workshops.

De afgelopen week hebben ze stuk voor stuk het beste van zichzelf gegeven in twee uitverkochte zalen van het Ethias Theater. De artiesten die voor hen mochten staan - K’s Choice, Lady Linn, Frank Vander Linden, Bart Peeters - genoten net als wij van de energie die van het koor afstraalde.
Van een duwtje in de rug gesproken.

De 500 koorleden delen nog eens samen het podium met Bart Peeters op acht concerten in de Lotto Arena ter ere van zijn 60ste verjaardag.

Ben je er graag bij? Tickets vind je hier.

VRT NWS stuurde ook een filmploeg! Hun verslag kan je hier bekijken. 
Het fantastische team achter In Koor in volgorde op de foto: Hans Primusz, Marjon Moed, Peter Maus, Hannelore Primusz, Tine Truwant, Helga Smits, Elena Peeters, Kristine Van Mechelen, Inge Franck en Adriaan Severin