SLAK is het mini-productiehuis van Elena Peeters & Adriaan Severins.
Onder deze vlag en vanuit hun woonst in Lille sturen zij eigen culturele projecten aan.
SLAK focust op vier pijlers: podium, studio, educatie en productie.

SLAK kijkt
SLAK luistert
SLAK toont

speelt, leert, regelt, zoekt, ontdekt, ontmoet, verbindt
Adriaan ElenaAdriaan

Artistiek brein van SLAK


Adriaan Severins (°1990) begeeft zich in het tussengebied. Hij werkt als audioknutselaar, performer en coach. Vanuit sound design, bewegingstheater en een leven achter draaitafels creëert hij beweging door geluid.

Afstemming en interactie met een voorafbepaalde context zijn daarbij telkens het vertrekpunt. Collectieve creatie en het zoeken naar een gedeelde energie tussen publiek en maker(s) geldt als voorwaarde: tijdens slaapconcerten voor baby’s of live sets met een jodel-koor, als dj van klassieke muziek in discotheken, als spelcoach van een zangerscollectief, in creatieprocessen met jongeren,…

In 2017 richt hij met Elena Peeters SLAK op. Een huis in de Kempen waar leven en werk mogen samenvallen. Daarnaast stuurt Adriaan ook wadi aan, een platform voor circulaire muziek.

Adriaan is lid van Klankverbond, vakvereniging van Vlaamse audiomakers. In seizoen 22-23 cureerde hij de kunstmarathon 50 uur De Warande en werkte hij met Bruno Vanden Broecke aan de voorstelling Wortels, die in première ging in mei 2023. In seizoen ‘23-24 maakt hij muziek voor Papierlied (Annelies Van Hullebusch & Wanda Eyckerman), werkt hij samen met Gideon Hakker aan de theatrale gespreksvorm '123 vragen' en start hij met de aanplant van het SLAK voedselbos.

adriaan.beMark